Dierenverzekering

Jouw huisdier is een volwaardig lid van jouw gezin. Daarom wil je uiteraard niets anders dan het beste voor jouw huisgenoot. Een huisdier komt met heel wat vaste kosten zoals voeding, inentingen en een bezoek aan de dierenarts. En wat bij onvoorziene kosten? In dat geval kan je beroep doen op de dierenverzekering.

Wat is een dierenverzekering?

Een dierenverzekering dekt de onvoorziene dierenartskosten en/of behandelingskosten die te wijten zijn aan een ziekte of ongeval. Die kosten worden niet vergoed indien de ziekte of het ongeval samen met de gevolgen, opgetreden en vastgesteld zijn vóór het afsluiten van de verzekering of tijdens de wachttijd.

Wat dekt een dierenverzekering?

De dierenverzekering vergoedt de onvoorziene kosten voor de dierenarts en kosten gepaard met de behandeling. Hieronder vind je enkele voorbeelden van mogelijke dekkingen:

  • Consultatie dierenarts
  • Controle gezondheid
  • Analyse laboratorium
  • Urineweginfectie
  • Gastro-enteritis

Wat dekt de dierenverzekering niet?

De dierenverzekering komt niet tussen wanneer de ziekte of het ongeval met hun gevolgen zijn opgetreden en vastgesteld voordat je jouw verzekering hebt afgesloten of tijdens de wachttijd. Hieronder vind je voorbeelden van mogelijke uitsluitingen:

  • Speciale voeding zoals dieet- of therapeutische voeding
  • Identificatiekosten zoals elektronische chips en tatoeages
  • Kosten voor oogprothesen

Waarom een dierenverzekering?

Je bent niet verplicht om een dierenverzekering af te sluiten, maar het is wel aangeraden als je een huisdier hebt. Je weet immers nooit of jouw huisdier in een ongeluk verzeilt geraakt of plotseling ziek wordt. De medische kosten kunnen dan enorm oplopen. In dat geval kan een dierenverzekering een oplossing bieden.

Wat kost een dierenverzekering?

Hoe jonger jouw huisdier is op het moment dat je de verzekering afsluit, hoe lager de premie. Naast de leeftijd zijn ook ras en gezondheid belangrijke factoren bij het bepalen van de premie.

Vragen over een dierenverzekering?