Familiale verzekering

Waarom u een familiale verzekering nodig hebt

Potje breken, potje betalen. Dat is het uitgangspunt van de Belgische wet als het gaat over schade die u veroorzaakt aan derden. Loopt iemand buiten uw gezin fysieke of materiële schade op door uw fout? Dan zal het slachtoffer deze gegarandeerd op u verhalen. Een familiale verzekering of gezinspolis beschermt u tegen schadeclaims van derden en een stevige financiële kater. Als u één verzekering zou moeten hebben, is het dus een ‘familiale’.

Zo maakt uw gezinspolis het verschil:

Stel, u rijdt met uw (elektrische) fiets een voetganger aan. Een relatief onschuldig voorval, maar toch loopt het slachtoffer ernstige breuken op. Enkele maanden later wordt hij of zij 80% invalide verklaard. Wanneer u geen familiale verzekering hebt, kan die ene seconde onoplettendheid u een leven lang achtervolgen. Hebt u wel een gezinspolis afgesloten, dan worden alle kosten gedekt door de verzekeringsmaatschappij. Een wereld van verschil.

Ook bij veel kleinere schadegevallen komt uw familiale verzekering tussenbeide. Bijvoorbeeld: uw zoon of dochter trapt een voetbal tegen de serre van de buurman, waardoor het glas breekt. Kan gebeuren. En ook uw buurman kan er nog mee lachen. Zonder familiale verzekering draait u evenwel op voor de herstellingskosten, die flink kunnen oplopen. Sloot u wel een gezinspolis af? Dan wordt alle schade in uw plaats betaald.

Welke schade dekt een familiale verzekering?

Net als bij onze woonverzekering of brandverzekering geniet u van een zeer brede dekking met uitstekende voorwaarden. Bovendien dekt een familiale verzekering niet alleen u, maar ook uw gezinsleden en zelfs uw huisdieren.

Deze dekkingen zijn standaard inbegrepen in uw gezinspolis:
  • Lichamelijke schade: fysieke schade aan derden, onopzettelijk toegebracht door u, een gezinslid of een huisdier. In geval van lichamelijke schade betaalt u geen franchise.
  • Materiële schade: alle kleine of grote materiële schade die u of een gezinslid onvrijwillig toebrengt aan een derde partij.
  • Actieve bijstand 24/7 bij een schadegeval. Dan staan wij aan uw zijde met objectief advies en deskundige ondersteuning. Wij gaan ook na of de schade correct is begroot.

Wilt u een offerte voor uw familiale verzekering?