Geen rem op een mooi gebit dankzij de tandzorgverzekering

Een factuur betaal je zelden met de glimlach. In het geval van je tandartsfactuur kan je dat zelfs letterlijk interpreteren. De wettelijke ziekteverzekering betaalt namelijk heel wat tandzorgkosten niet of slechts gedeeltelijk terug. Een aanvullende tandverzekering is bijgevolg geen overbodige luxe.

Wat is een tandzorgverzekering?

Een tandzorgverzekering is een verzekering die je als aanvulling op de verplichte ziekteverzekering kan afsluiten voor jezelf en je gezin. Op die manier ben je toch maximaal gedekt bij alle mondbehandelingen waarvoor je ziekenfonds een beperkte tussenkomst, of helemaal geen tussenkomst, voorziet. Dankzij deze bijkomende verzekering vermijd je dat je na een preventieve of curatieve ingreep aan je gebit groen lacht als de factuur binnenloopt. Tandzorgfacturen kunnen zonder extra tussenkomst namelijk zeer hoog oplopen.

Preventieve en curatieve tandzorg

Een mooi en gezond gebit is goed voor het zelfvertrouwen, maar het draagt ook bij aan een goede spijsvertering. Alleen kunnen de kosten voor tandzorg al eens zwaar op de maag liggen als je enkel door de wettelijke ziekteverzekering bent gedekt. Enter de tandzorgverzekering! Die betaalt behandelingen bij beginnende tandproblemen volledig terug. Denk aan de jaarlijkse controle of tandsteenverwijdering. Daarnaast worden ook curatieve tandzorgen zoals gaatjes vullen, röntgenfoto’s, tandextracties of wortelkanaalbehandelingen (ontzenuwing) grotendeels vergoed.

Betaalbare beugels

Bij orthodontie komt het ziekenfonds slechts voor een deel tussen bij kinderen en bij volwassenen is er zelfs geen tussenkomst voorzien. Beugels en blokjes dreigen zo een duur verhaal te worden. Met een aanvullende tandzorgverzekering houd je de correctie van de stand van je tanden (of die van je kinderen) toch betaalbaar.

Tandprotheses en parodontologie

Ook bij de vervanging van tanden voorziet de tandverzekering een (vaak aanzienlijk) hogere tussenkomst dan de wettelijke ziekteverzekering. Implantaten, bruggen en kronen halen zo geen al te hoge hap uit je budget. Hetzelfde geldt voor parodontologische behandelingen van tandvleesontstekingen of van andere steunweefsels rond de tanden.

Conclusie

Droom je van een verzorgd en gezond gebit, maar kan je onverwacht hoge facturen missen als kiespijn? Kies dan voor een tandzorgverzekering als aanvulling op de wettelijke ziekteverzekering.

Meer weten over een tandzorgverzekering?