Grijp uw laatste kans op langetermijnsparen

Volgens het hervormingsplan van minister van Financiën Vincent Van Peteghem zou het fiscaal voordeel voor langetermijnsparen afgeschaft worden. Vanaf 2024 zou je geen nieuw contract meer kunnen afsluiten.

De voordelen van een goed gespreide portefeuille voor pensioenspaarproducten

Het doel van de pensioenspaarproducten is nooit winstmaximalisatie geweest. De pensioenspaarfondsen en sommige tak 23-producten moeten aan tal van regels op het vlak van spreiding voldoen, waardoor ze altijd in aandelen én in obligaties zullen beleggen. Het zorgt er automatisch voor dat je een goed gespreide portefeuille in huis haalt. Met minder extreme dalingen en stijgingen tot gevolg.

Bovenal verkleint zo’n spreiding het risico dat je net op het moment dat je de belegging ten gelde wilt maken geconfronteerd wordt met een stevige daling op de beurzen.

Hoe pensioensparen en langetermijnsparen jouw vermogen kan vergroten

We hebben het hierboven al aangehaald. Pensioensparen en langetermijnsparen doe je in principe systematisch en voor de lange termijn. Het belastingvoordeel is daarbij de wortel die voor uw neus wordt gehouden. Dankzij dat belastingvoordeel zullen velen elk jaar storten en niet emotioneel reageren. Door die fiscale wortel is voor veel mensen het pensioensparen of langetermijnsparen wellicht een van de weinige beleggingen die ze in huis hebben. Zonder dat systeem zouden ze misschien niet of nauwelijks beleggen.

Door aan pensioensparen of langetermijnsparen te doen, beleg je op lange termijn, systematisch en gedisciplineerd, jaar in jaar uit. Zo spaar je na verloop van tijd een aardig spaarpotje bij elkaar.

Wilt u meer info over de mogelijkheden van langetermijnsparen?

Maak dan een afspraak met ons. Wij bekijken met u uw beleggersprofiel en kan u adviseren welke vormen van langetermijnsparen het beste bij u past.