Voorkom financiële zorgen bij ambulante zorg met de Ambulante Kostenverzekering van DKV

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van zorgverzekeringen, maar wist je dat er ook speciale verzekeringen bestaan voor ambulante zorg? Dit soort verzekeringen kunnen van onschatbare waarde zijn voor mensen die regelmatig medische zorg nodig hebben, maar niet in het ziekenhuis hoeven te worden opgenomen.

Wat zijn ambulante kosten?

Laten we eerst eens kijken naar wat ambulante kosten precies zijn. Dit zijn medische kosten die niet gerelateerd zijn aan een ziekenhuisopname. Voorbeelden van ambulante zorg zijn doktersbezoeken, tandartsafspraken, fysiotherapie, en laboratoriumonderzoeken. Ambulante kosten kunnen oplopen tot duizenden euro’s per jaar, afhankelijk van je gezondheidstoestand en behoeften.

Wat is DKV’s ambulante kostenverzekering?

De Ambulante Kostenverzekering van DKV is een verzekering die speciaal is ontworpen om de kosten van ambulante zorg te dekken. De verzekering dekt onder andere consultaties bij artsen en specialisten, onderzoeken, medicijnen, en medische apparaten. Ook alternatieve geneeskunde, zoals acupunctuur en osteopathie, wordt vergoed. Er geldt wel een eigen risico van €25 per verzekerde per jaar, maar dit bedrag is relatief laag.

Wat zijn de voordelen van de ambulante kostenverzekering van DKV?

Het grootste voordeel van de Ambulante Kostenverzekering van DKV is natuurlijk de financiële gemoedsrust die het biedt. Je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte medische kosten, omdat deze worden gedekt door de verzekering. Daarnaast kun je bij elke zorgverlener terecht, of het nu een huisarts, een specialist, of een alternatieve genezer is. En mocht je toch in het ziekenhuis worden opgenomen, dan blijft de verzekering geldig en kun je gewoon blijven profiteren van de dekking.

Hoeveel kost de ambulante kostenverzekering van DKV?

De premie van de Ambulante Kostenverzekering van DKV is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd, gezondheidstoestand, en de gekozen dekking. De basisdekking kan je uitbreiden met aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld de tandverzekering.

Meer weten over de ambulante kostenverzekering?